четвъртък, 20 февруари 2014 г.

Как се правят ръчно правени покани?

Тази публикация НЕ Е уроче, за направата на сватбени покани, макар на пръв поглед да изглежда точно така. Тази публикация показва моя начин да правя покани.
Малко е дългичка, защото моите покани са ръчно правени. Моите покани НЕ идват при мен от печатницата... цветни, биговани, сгънати и готови да лепна една панделка за разкош. Всичко започва така...
Избираме цветовете на картоните. Точните нюанси, перлено или не... В повечето случай с булката, но понякога и младоженците се включват :о)))
На този етап става ясна и бройката, която ни е необходима. Правя изчисления за квадратурата на картона и метрите панделка, които ще ми трябват за направата на дадената бройка.
После идва ред на "чаршафите" - големите картони, които трябва да закупя и транспортирам някак си. :о)))
От големите картони изрязвам множеството по-малки заготовки. Тъй като нямам доверие на никакви тримери, то изрязвам всичко на ръка с макетен нож и метална линия.
Когато заготовките с различни размери са нарязани те биват перфорирани, прегъвани или общивани на шевна машина, в зависимост от модела.
Освен хартиените части трябва да нарежа и дългите ленти панделка по определени размери.
Когато основните части са вече готови, обръщам внимание и на малките детайли. Понякога се налага да нарежа няколко хиляди пеперуди и това ме води до истерия :о)))
Но именно тези "дребни" детайли вдъхват живот на поканата.
После, с помоща на няколко килограма лепило (никак не преувеличавам) всичко си идва на мястото.
Преди да завържа стотината панделки, трябва да изпечатам, нарежа и залепя текстовете.
Тях съм обсъдила предварително с младоженците. Уточнили сме шрифтове, цвят и разположение. Добавям ги във вътрешността на поканата.
След 2 седмичен труд, те са готови.

For English, please use Google translate on the side bar. Thank you!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...