сряда, 5 февруари 2014 г.

Мече от парченца хартия

Днес ще Ви занимая с една много сладка, но и малко трудоемка техника наречена Paper piecing (парченца хартия). Ако не сте я изпробвали до сега, то Ви каня да го направим заедно.
(Предварително се извинявам за качеството на снимките, но съвсем спонтанно реших да направя няколко с телефона си докато се занимавах и взе, че ми хареса.)
Предстои ми да правя картичка за едно от предизвикателствата на Creative Card Crew и имам зададено едно много сладко диги печатче с мече на QKR Stampede. Дойде ми идея да направя меченцето синьо на бели точки. Имах подходяща хартия, но не достатъчно, че да я "разхищавам" с повторно принтене на целия печат. Опитах по старата метода с прекопиране на прозореца, но дизайнерската хартия се оказа доста дебела и не виждах нищо през нея. Решението бе да изкопирам всичко на тънка бяла хартия, а след това да го очертая и изрежа от избраната. 
След това очертах всеки детайл по отделно с черен тънкописец. На места очертавах гънки и шевове, каквито имаше изобразени на самото диги печатче. 
След което залепих всички части по местата им.
Бях си избрала и няколко допълнителни детайла, които ми се струваха сладки и задължително трябваше да добавя... муцунката на мечето и средите на лапите му. Тях изрязах от вече очертаната бяла хартия и лепнах по метстата им. За момент ми мина през ума дали да не ги направя обемни с меки 3D квадратчета, но се отказах.
За това пък очертах местата "в сянка" с маркер за да създам усещане за обем, но не съм сигурна дали не сбърках...
Както и да е, на финала се получи това.
Скоро ще видите и цялата картичка... на 11 февруари, когато с нея ще Ви "вдъхновявам" за новото ни предизвикателство в Creative Card Crew.

For English, please use Google translate on the side bar. Thank you!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...