сряда, 5 февруари 2014 г.

Мече от парченца хартия

Днес ще Ви занимая с една много сладка, но и малко трудоемка техника наречена Paper piecing (парченца хартия). Ако не сте я изпробвали до сега, то Ви каня да го направим заедно.
(Предварително се извинявам за качеството на снимките, но съвсем спонтанно реших да направя няколко с телефона си докато се занимавах и взе, че ми хареса.)
Предстои ми да правя картичка за едно от предизвикателствата на Creative Card Crew и имам зададено едно много сладко диги печатче с мече на QKR Stampede. Дойде ми идея да направя меченцето синьо на бели точки. Имах подходяща хартия, но не достатъчно, че да я "разхищавам" с повторно принтене на целия печат. Опитах по старата метода с прекопиране на прозореца, но дизайнерската хартия се оказа доста дебела и не виждах нищо през нея. Решението бе да изкопирам всичко на тънка бяла хартия, а след това да го очертая и изрежа от избраната. 
След това очертах всеки детайл по отделно с черен тънкописец. На места очертавах гънки и шевове, каквито имаше изобразени на самото диги печатче. 
След което залепих всички части по местата им.
Бях си избрала и няколко допълнителни детайла, които ми се струваха сладки и задължително трябваше да добавя... муцунката на мечето и средите на лапите му. Тях изрязах от вече очертаната бяла хартия и лепнах по метстата им. За момент ми мина през ума дали да не ги направя обемни с меки 3D квадратчета, но се отказах.
За това пък очертах местата "в сянка" с маркер за да създам усещане за обем, но не съм сигурна дали не сбърках...
Както и да е, на финала се получи това.
Скоро ще видите и цялата картичка... на 11 февруари, когато с нея ще Ви "вдъхновявам" за новото ни предизвикателство в Creative Card Crew.

For English, please use Google translate on the side bar. Thank you!

9 коментара:

 1. Ади, за кой ли път сме на една вълна...
  Беше ми много интересно да се запозная с твоя метод :-) и не се притеснявай за снимките - съвсем са си ясни!
  Моят опит е от вчера - правих едни АТС-та и за първи път правих пейпър пийсинг с диги. Само дето имах време и техническа възможност да си обработя файла и да разпечатам. Тези дни ще показвам :-)

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Благодаря ти, Тече! Какво да правим, вдъхновението е във въздуха и го ловим хахаха... Но останалото го оцветих още преди да съм видяла какво ме съветваш :о)

   Изтриване
 2. Ох, не че искам да те спамя, ама забравих да кажа, че и останалите елементи на картинката ти просто си искат и на тях да залепиш някоя хартийка :-)
  Гуш!

  ОтговорИзтриване
 3. Страхотно е станало мечето, само за гушкане. Нямам търпение да видя и готовата картичка:)

  ОтговорИзтриване
 4. СТРАХОТНО е! Идва ми и аз да го нагушкам ;)

  ОтговорИзтриване
 5. Много сладурско си го измислила :)))...
  И не мисля, че си сбъркала със светлосенките ;)!
  Чакам да видя цялото произведение!

  ОтговорИзтриване
 6. и аз мисля че урочето е добро ( и веднага искам разрешение, като стане цялата картичка да го покажа в Картишока) и направо ме стимулира да го пробвам тоз метод най-сетне - тъкмо за такива като мен, дето ги мързи да оцветяват е :)

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Кат, естествено, че може да ги качиш в Картишока, обожавам го. Колкото до оцветяването... мен по-скоро вече ме мързи да правя тази техника като видях какво е :о)))))

   Изтриване

Вашето мнение е важно за мен!
Your opinion is important to me!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...